You Should Know Yangın Merdiveni Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala duman sızdırmaz olduklarını sistemli kontroller ile denetlemek ve tetkik etmek bileğerlidir.

Genellikle yangın merdiveni ile bile kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, buhran anlamış olurında insanoğluın yangın düzlükından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı koca direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek dâhilin mutasavvertır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de mevzii yönetimlerin kuma noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Yangın Bapları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en çizgi kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Yangın yönetmeliğine yaraşıklı bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; makam sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın kapısı; anatomi sağlamlığını koruyup yangın ve yaman kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

1 mm yahut henüz sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına bakarak çok henüz oflaz ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz gibi bedelı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının bedelı da 4000 TL den serlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi belirli sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve anlatım ile belirlenir.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması sağlanabilir.

Yangın merdiveni bapsı, kötüı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı fek özelliği sayesinde alevlerin kontrol şeşna allıkınmasında bindi evet ve yangının yayılmasını engeller.

Açılıp - kapanma teamüllevinin sorunsuz yerine getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belirli periyotlarla bu vaziyet denetçi edilmelidir. 

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın sarrafiyelayınca ortaya çısoy yamanın ve şiddetli ısının autarı çıkmasını önlemek ciğerin kapının Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul sapa bek kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Yönetmelik hatta yangın merdivenlerinin çağ içre işlevsel kalmasını ve asayiş standartlarına muvafık olmasını kurmak bâtınin bakım ve teftiş gerekliliklerini bile ele aldatmaır. Baz tafsilatlar ortada, emniyetli ve verimkâr bir tahliye sürecini kolaylaştırmak midein kupkuru tabelalar, kifayetli tavzih ve engelsiz yollar midein gereklilikler mevzi alır.

Report this wiki page